Boek Office 365

Boek Office 365

office365 boek bookEnthousiast geraakt door het werken met Office 365 ben ik nu een boek aan het schrijven over Office 365 en SharePoint. Het boek zal onder andere gebaseerd zijn op de ervaringen van de migratie naar Office 365 bij de scholengemeenschap waar ik werk. Een organisatie met 16 scholen, 1400 medewerkers en 15.000 studenten. 

Door de migratie van het complete filesysteem naar de cloud komen we allerlei uitdagingen tegen. Er gaan veel dingen goed, en sommige dingen kunnen beter. Ik wil dit in een boek terug laten komen. De bedoeling is dat andere organisaties hier kennis van kunnen nemen. Hopelijk zal het hen helpen bij een stap naar de cloud.

 

Voor het boek zal ik diverse mensen interviewen. Consultants die elke dag werken met Office 365. Met developers, managers, gebruikers, beheerders en docenten. Ook de mensen bij Microsoft Nederland zelf hebben toegezegd mee te werken aan het boek.

 

Onderwerpen die aan bod zullen komen in het boek zijn:

  

  • Wat is Office 365 & SharePoint?
  • Wat moet ik met Office 365 & SharePoint?
  • Hoe werkt Office 365 & SharePoint?
  • Wat hebben mijn collega's aan Office 365 & SharePoint?
  • Hoe migreer ik naar Office 365 & SharePoint?
  • Wat betekend Office 365 & SharePoint voor de gebruiker?
  • Wat betekend Office 365 & SharePoint voor de manager?
  • Wat betekend Office 365 & SharePoint voor de IT'er?
  • En nog veel meer. 

 

Het boek moet samen met het video materiaal op deze website een goed beeld geven, en organisaties gaan helpen bij het implementeren en de adoptie van Office 365 / SharePoint. In het boek zal veel achtergrondinformatie gegeven worden. Het "waarom", en de theorie van het "hoe" . In de video's op deze website zal over het "hoe" gaan.

 

Als u op de hoogte gehouden wilt worden van de ontwikkelingen van het boek schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. Heeft u suggesties of onderwerpen die u graag in het boek terug zou willen zien neem dan zeker contact op. 

 

Even voor de duidelijkheid: Ik ben lang geen fan van Microsoft geweest. Mijn achtergrond is die van Novell en programmeren in open source programmeertalen. Ik ben ook volledig onafhankelijk van Microsoft en heb ook geen Microsoft aandelen. Hoewel ik de medewerking die ik krijg van Microsoft op prijs stel, wil ik kritisch kunnen zijn en zal ik dit ook zijn als daar een reden voor is.   

gratis video training tegel

Nieuwsbrief?