Office 365 Algemeen

Ik heb begrepen van een SharePoint consultant dat Microsoft SharePoint 2016 binnenkort zal uitbrengen en dat dit ook meteen de laatste "On prem" release zal zijn. Dus SharePoint binnen de eigen kantoormuren kunnen draaien is eindig. Microsoft heeft al een "cloud en mobile first" strategie. Deze stap past hier binnen. 

 

Er zijn steeds minder redenen om zelf SharePoint te willen beheren. De verschillen in functionaliteit zijn er nog steeds maar worden ook steeds kleiner. De meerwaarde van een door Micrsoft beheerde omgeving wordt door steeds meer bedrijven ingezien. Nu er ook steeds meer wordt opgenomen in de Azure omgeving zoals Active Directory is de noodzaak er ook steeds minder. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat in de cloud, ook veiliger zou zijn dan zelf beheren. 

 

Aan de andere kant, dit soort zaken zijn nooit helemaal 100% zeker. Infopath staat al jaren om het loodje te leggen en is er nog steeds en ook in de nieuwste versie zal het er nog steeds zijn. Maar dat Microsoft vasthoudt aan zijn strategie om alles en iedereen de cloud in te krijgen staat boven water. 

 

UPDATE (16-06-2015): Op de Microsoft techdays diverse Mensen van Micrsoft gesproken om aan te mogen nemen dat bovenstaande niet klopt. Er wordt volop ingezet op Hybride omgevingen. De verbetering van de samenwerking tussen een cloud en on-prem omgeving wordt constant verbeterd. Een voorbeeld hiervan is de Search. De Search in SharePoint wordt nu zo verbeterd dat het ook cross-over kan zoeken. Dus het maakt voor het zoek resultaat niet meer uit of de informatie in een On prem of in de cloud staat.