Office 365 Algemeen

Groups in Office 365 is een nieuw verschijnsel in Office 365. Als je in een zin wilt weten wat het zijn dan is een mooie beschrijving die ik gehoord heb: Team Sites Lite

 

Office 365 Groups zijn geen Security groepen, en geen Sharepoint groepen. Het zijn groepen die bij Exchange horen. Net als een Team site heeft het een aantal onderdelen waar je gelijk mee aan de slag kan. In onderstaande afbeelding zie je die onderdelen. (klik voor groot). Je hebt een manier om met elkaar in gesprek te  komen, bestanden te delen, en een agenda te delen. Die agenda is een volwaardige Outlook agenda. Dit in tegenstelling tot de agenda die bij een Team site hoort. Die is wat beperkter. 

Een groep is zo aangemaakt en heeft ook zijn eigen e-mail adres. Door hier mail naar te sturen wordt het met alle leden gedeeld. 

 o365 groups

 

Waar wel rekening mee gehouden moet worden bij deze groepen is dat iedereen ze aan kan maken. Dat is aan de organisatie om dat wel of niet leuk te vinden. Bij de scholengemeenschap waar ik werk is dat niet gewenst omdat leerlingen dan een group aan kunnen maken en daar ook een bijbehorend e-mail adres bij krijgen. Stel je voor dat ze een mail adres "Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." aanmaken en aangezien iedereen de groepen ook kan zien (dit is in te stellen bij het aanmaken of je dat wilt) kunnen er ongewenste dingen gebeuren. Gelukkig kan je dat als beheerder met Powershell uitzetten en kan je bepaalde mensen, of een bepaalde groep wel de mogelijkheid geven ze aan te maken. Als je dan een groep "medewerkers" hebt dan kun je die dus de rechten geven om het wel te kunnen. En de groep "leerlingen" geef je die rechten niet. 

Met dit commando in Powershell kan je dit aan of uitzetten. 

 

Set-OwaMailboxPolicy -Identity TEST.COM\OwaMailboxPolicy-Default -GroupCreationEnabled $true / $false