SharePoint Sites
groups for Office 365

Office 365 groups zijn inmiddels in de meeste omgevingen beschikbaar. Het is weer een bouwsteen die Microsoft heeft gemaakt om de medewerkers van een organisatie samen te laten werken. Het organisch laten groeien van samenwerking tussen mensen is iets dat steeds dominanter wordt in Office 365. Het is ook weer een voorbeeld van het verder uitbouwen van het Social idee. Gebaseerd op de manier waarop mensen elkaar vinden in Facebook en Linkedin bijvoorbeeld. 

 

Office 365 Groups zijn standaard open om lid van te worden. Als je dus een groep ziet waarvan je denkt dat de inhoudt je wel interesseerd dan wordt je lid door er op te klikken. Je kan er ook voor kiezen om de Group Private te maken. Zo kan je alleen zien wat er in de Group te zien is als je lidmaatschap aanvraag goedgekeurd wordt. De Office 365 Groups hebben minder beheerslast dan een Team Site. Daarom is ook de beste korte omschrijving die ik heb kunnen vinden: "Team Site Lite". 

Bij een teamsite moet je een echte beheerder hebben, moet je rechten uitdelen en moet je diverse dingen als een mailadress en agenda voor de site zelf configureren. Office 365 Groups hebben als voordeel dat ze de meest gebruikte onderdelen al standaard meegeleverd krijgen. Op termijn krijgt het integratie met Skype for Business en Yammer. (Yammer heeft al dergelijke groepen). Office 365 groups is zeker een blijvertje.

office 365 groups 2Het is ook logisch om de kennis die zich in je organisatie bevindt beter elkaar te laten vinden. Hoe vaak zal het gebeuren dat er een dure externe adviseur aangetrokken wordt voor kennis die misschien wel verderop op de gang zit? Maar je weet niet dat die persoon die kennis heeft? Dan is ook de Office 365 Groups een manier om elkaar te kunnen vinden. Of een project waar je ook graag betrokken bij blijft die kan je nu sneller en makkelijker tegenkomen als je door de groepen heengaat bladeren.