jasper presentatieGisteren was ik aanwezig bij de DIWUG in Rotterdam.
Het nieuwe kantoor van Motion10 was onze omgeving voor een paar uur informatie delen met soortgenoten. De eerste presentatie was van een bekende: Jasper Oosterveld die ons vertelde dat er een een mooie toekomst was weggelegd voor Office 365 groups.

 

Qua positionering wil deze infographic wel helpen denk ik:

groups process we

Op het moment dat de samenwerking tussen mensen echt vaste vormen (bijvoorbeeld van project idee naar project) aan begint te nemen dan is het tijd om er (ook) een team site bij te hebben. De interactie tussen een Office 365 Group en een Team Site gaat ook verbeteren de komende tijd. 

 

Op de blog van Micorsoft Office is te lezen dat de integeratie straks heel ver zal worden doorgetrokken. Op dit moment is het een aardig begin en kan je er al heel leuk mee werken. Er wordt zwaar op ingezet de komende tijd. Een verbeterde Agenda functionaliteit, Integratie met Skype For business. Zoadat je met een druk op de knop met al je group-team leden aan het chatten bent. Delen met niet leden en extern delen. Dit zijn een paar voorbeelden hoe deze Groups volwassen aan het worden zijn. Dat het nog niet zo ver is laten ook de mobile apps zien waar je bijvoorbeeld nog geen bestanden in kan toevoegen aan de Group. 


Microsoft zal er het komende jaar veel in investeren. De roadmap ziet er dan ook veel belovend uit. Voor de Admin komen er betere tools om het te kunnen beheren. Office 365 groups zal dus gaan integreren met o.a. Yammer en de nieuwe Planner. Ook zal het volwaardige documenten management krijgen met de meeste features zoals we die al kennen. Zoals eDiscovery en Legal hold. Op dit moment is het zo dat als je een Group verwijderd ben je alles kwijt. Hij gaat niet naar de prullenbak. In de nabije toekomst moet ook dit opgelost zijn. 

De hele look en feel zal gaan lijken zoals die bij je persoonlijke profiel en Delve. De conclusie was dat het er naar uit ziet dat de O365 Groups de plek zal zijn waar mensen actief samenwerken aan de actuele documenten en bestanden. Waar overlegd wordt en waar aan de deliverables word gewerkt. Als deze klaar zijn dan kan er gekozen worden om deze bestanden te verplaatsen naar de teamsite. De roadmap van Office 365 groups staat hieronder. (klik voor groot). Het zijn mooie tijden!

 office 365 roadmap

 

The latest on Office 365 Groups

 

Office 365 Groups now supports eDiscovery, litigation hold, dynamic membership and more 

 

De Powerpoint presentatie van Jasper die hier bij hoort.